Skład
mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Właściwości i zastosowanie
Len mielony uzyskiwany jest w procesie odtłuszczania ze specjalnej odmiany lnu złocistego. Stanowi idealny dodatek do codziennej, zbilansowanej diety.
Stosowanie
1 łyżkę lnu mielonego złocistego zalać 3/4 szklanki gorącej wody. Odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania kleiku. Można spożywać do 2-3 razy dziennie z dodatkiem mleka, owoców, soków, jogurtów, miodu, można też posłodzić lub posolić.
Len mielony jest również doskonałym dodatkiem do zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
Przechowywanie
Przechowywać w temp. pokojowej, w suchym miejscu.
Informacje dodatkowe
Stosować pod nadzorem lekarza. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.